Μελίνα Σημαιοφόρου

Μελίνα Σημαιοφόρου
Κούκου ...τά! (koukouta.gr)
Παιδική Μόδα - Ποιοτικό ΠαιχνίδιΗ ιδέα του Κού-κου ...Τα! γεννήθηκε πριν χρόνια. Παίζοντας με τα αγαπημένα μου ανηψάκια το παιχνίδι κούκου τσα, έμεινε στο μυαλό μου χαραγμένη η γλυκιά φωνούλα τους να λεει "Κού-κου ...Τα!!!" Έτσι όταν μετά απο χρόνια έχοντας γίνει πλεον μανούλα η ίδια, μεγαλώνω τον γιο μου παίζοντας μαζί του,
Κού-κου ...Τα!!!

Η μικρή μας οικογένεια

Παράλληλα με την μητρότητα -την οποία έζησα ολομόναχη στην ξενιτιά της Αγγλίας- έζησα απο πρώτο χέρι τις διαφορετικές ανάγκες του παιδιού μου διαπιστώνοντας οτι ανήκει στο φάσμα του αυτισμού.

Διαφορετικές ανάγκες στην καθημερινότητα, στο φαγητό, στο παιχνίδι ακόμα και στο ντύσιμο. Οι αισθητηριακές αναζητήσεις του παιδιού μου με οδήγησαν να δημιουργήσω μια τεράστια λίστα με όλα όσα τον έκαναν να νιώθει άνετα και βολικά, του έδιναν χαρά και τον βοηθούσαν να αυτορυθμίζεται γρήγορα. Έτσι βοηθούσα κ εγώ τον εαυτό μου να μην χάνομαι σε διαρκή αναζήτηση σωτηρίων λύσεων σε στιγμές κρίσης, τα γνωστά tantrums.

Η λίστα γέμισε με πράγματα και κόλπα που ανέβαζαν την διάθεσή του, τον παρακινούσαν να μάθει καινούρια πράγματα και κυρίως κρατούσαν το ενδιαφέρον του μακριά από την οθόνη όσο αυτό ήταν δυνατό!
Ενθάρρυναν το παιδί να βρίσκει δικούς του τρόπους αυτορρύθμισης μέσω υπέροχων παιχνιδιών προσεγμένων τόσο απο θέμα υλικών όσο και στην κατασκευή τους. Τα παιχνίδια είναι το μέσο των παιδιών μας για το δύσκολο έργο που έχουν μπροστά τους.. τα εργαλεία τους για να μάθουν την ίδια τη ζωή!
Με αυτό το eshop ευελπιστώ να διαθέτω στους γονείς λύσεις σε όλα τα παραπάνω ζητήματα των παιδιών τους. Ανήκουν ή όχι στο φάσμα, όλα τα παιδιά έχουν ανάγκη από ιδιαίτερα, έξυπνα παιχνίδια για να περνούν τον χρόνο τους δημιουργικά και γιατί όχι να ξεμπλοκάρουν τα συναισθήματά τους! Και τέλος φυσικά υπέροχα και άνετα ρούχα (υφές, ετικέτες, ποιοτικά υλικά) για να νιώθουν καλά με το σώμα τους ώστε να μην αποσπάται η προσοχή τους απο δυσάρεστα αισθητηριακά θέματα.

Η λαχτάρα για επιστροφή στην πατρίδα και η επιθυμία να μεγαλώσει το παιδάκι μου στο οικείο περιβάλλον της Ελλάδας μας έγιναν πραγματικότητα πριν λίγους μήνες. Αυτά και πολλά άλλα είναι η μόνη μας έγνοια ξεκινώντας αυτό το υπέροχο -πλην ανηφορικό ταξίδι-της γονεϊκότητας παράλληλα με την αγάπη και την όρεξη για δουλειά και δημιουργικότητα.. Κού-κου ...Τα! λοιπόν, γιατί και εμείς οι γονείς έχουμε τα όνειρά μας και τα ζούμε πάντα μέσα από την χαρά των παιδιών μας. Έτσι δεν είναι;