• Με έκπτωση!
  • -20%
search

Κούκλα Μωρό Αγοράκι 38cm

55,00 €
44,00 € Κερδίστε 20%
με ΦΠΑ
Ποσότητα
Τελευταία προϊόντα σε απόθεμα

Κούκλα Μωρό Αγοράκι 38cm

Το παιχνίδι με τις κούκλες προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στο παιδί.
Αποτελεί τρόπο έκφρασης των συναισθημάτων του για όσα βιώνει. Είναι η παρέα, η συντροφιά, η αγκαλιά του κατά τον ύπνο.

Η κούκλα το προετοιμάζει για την επαφή του με τα άλλα παιδιά, κατά την υπόλοιπη ζωή του. 

Βοηθά στην γνωστική ανάπτυξη των παιδιών, στην μίμηση των ρόλων της οικογένειας και επίσης στην αλληλεπίδραση με τα άλλα παιδιά, παίζοντας μαζί με τις κούκλες τους.
Το βοηθά να αναπτύσσεται συναισθηματικά και να εξελίσσεται. Πρόκειται για την κατανόηση του κόσμου μέσα από τις κούκλες, να αισθάνονται τον κόσμο, που αποκτά νόημα μέσα από την φροντίδα του «μωρού» τους.

Μαθαίνουν παρακολουθώντας τους γονείς τους να φροντίζουν τα αδέρφια τους, αλλά και να τα αποδέχονται, καθώς αυτά θα φαντάζουν σαν μία «ζωντανή κούκλα» στα μάτια τους.
Το παιχνίδι με κούκλες βοηθά στην ενσυναίσθηση η οποία συμβάλλει σημαντικά στην ψυχική υγεία, στην ευτυχία και στην επιτυχία των παιδιών.

Ενσυναίσθηση είναι «να μπαίνεις στη θέση του άλλου», να κατανοείς το γιατί κάνει και συμπεριφέρεται με συγκεκριμένο τρόπο, να τον «νιώθεις», να ταυτίζεσαι μαζί του. Τα παιδιά έτσι καταλαβαίνουν καλύτερα το ένα το άλλο και κοινωνικοποιούνται.


Έρευνες έδειξαν ότι το παιχνίδι με κούκλες εκτός από την ενσυναίσθηση τα βοηθά να αναπτύσσουν και δεξιότητες επεξεργασίας των πληροφοριών, των ερεθισμάτων που δέχονται από το περιβάλλον τους.

1 Αντικείμενο

Συγκεκριμένοι Αρ. Αναφοράς

Σχόλια (0)