6941 404331       26130 22578       info@koukouta.gr
Δωρεάν για παραγγελίες από 29.99€! Κλίκ, Παραγγελία, Παραλαβή!

10 ενδείξεις οτι το παιδί σας δεν έχει αυτισμό παρόλα τα συμπτώματα που βλέπετε

Συντάχθηκε την
10 ενδείξεις οτι το παιδί σας δεν έχει αυτισμό παρόλα τα συμπτώματα που βλέπετε
Εικ.1 - 10 ενδείξεις οτι το παιδι σας δεν έχει αυτισμό παρόλα τα συμπτώματα που βλέπετε.

Εάν παρατηρείτε ορισμένα συμπτώματα που σας ανησυχούν, αλλά το παιδί σας εμφανίζει και άλλα χαρακτηριστικά τυπικής ανάπτυξης, μπορεί να μην είναι στο φάσμα του αυτισμού. Εδώ θα βρείτε 10 ενδείξεις που μπορεί να υποδεικνύουν ότι ένα παιδί πιθανώς δεν έχει αυτισμό.

Περισσότερα...

Ο ρόλος των μινιατούρων οικογένειας κουκλόσπιτου

Συντάχθηκε την

Ο ρόλος των μινιατούρων οικογένειας μπορεί να είναι σημαντικός για την κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού σας, ιδίως αν ανήκει στο φάσμα του αυτισμού και έχει περιορισμένες ευκαιρίες για κοινωνική αλληλεπίδραση με άλλα παιδιά. Οι κουκλάκια αυτά μπορούν να λειτουργήσουν ως εργαλεία για τη διδασκαλία των κοινωνικών δεξιοτήτων και την προετοιμασία του παιδιού σας, για την επαφή και αλληλεπίδραση με άλλα παιδιά.

Οι μινιατούρες αυτές μπορούν να βοηθήσουν:

Μινιατούρες και κουκλόσπιτο
Εικ.1 - Μινιατούρες και κουκλόσπιτο.

Ρόλοι και διαδραστικό παιχνίδι: Τα μικρά κουκλάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διαδραματίσει το παιδί ρόλους και καταστάσεις που συναντά συχνά στην καθημερινή ζωή. Μέσω αυτού του παιχνιδιού, το παιδί μπορεί να εξασκηθεί στην επικοινωνία, στην αναγνώριση συναισθημάτων και στην αντιληψη των κοινωνικών κανόνων ώστε να καταλάβει τί πρέπει να κάνει εκείνο σε ανάλογη περίσταση.

Περισσότερα...

Τα συναισθήματα και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να τα εκφράσουν άφοβα

Συντάχθηκε την

Τα συναισθήματα είναι ένας σημαντικός και φυσιολογικός τρόπος που οι άνθρωποι εκφράζουν τις εσωτερικές τους καταστάσεις και αντιδράσεις για τα όσα βιώνουν στον κόσμο γύρω τους. Για τα παιδιά, η έκφραση συναισθημάτων είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς τους βοηθά να αναπτύξουν την αυτοσυνειδησία, τις κοινωνικές δεξιότητες και την ψυχοσωματική ευεξία.

Τα συναισθήματα και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να τα εκφράσουν άφοβα
Εικ.1 - Τα συναισθήματα και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να τα εκφράσουν άφοβα.

Ορισμένα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να βοηθήσετε τα παιδιά να εκφράζουν άφοβα τα συναισθήματά τους είναι τα εξής:

Δημιουργήστε ένα ασφαλές περιβάλλον: Δημιουργήστε ένα περιβάλλον όπου το παιδί νιώθει άνετα να μοιράζεται τα συναισθήματά του χωρίς φόβο κρίσης ή τιμωρίας. Εκφράζετε ανοιχτά την αγάπη και την αποδοχή για την εκδήλωση συναισθημάτων.

Περισσότερα...

Ο ρόλος των μουσικών οργάνων στην ανάπτυξη των παιδιών

Συντάχθηκε την

Ξυλόφωνο Μικρό 23,5εκ.
Εικ.2 - "Ξυλόφωνο Μικρό 23,5εκ.".

Η χρήση μουσικών οργάνων στη νηπιακή ηλικία έχει πολλά οφέλη για την ανάπτυξη των παιδιών. Ανάμεσα στα κύρια οφέλη περιλαμβάνονται τα εξής:

  1. Έκφραση της δημιουργικότητας: Τα μουσικά όργανα παρέχουν στα παιδιά μια απόλυτα δημιουργική έκφραση. Ανακαλύπτοντας τον ήχο και τη μουσική, τα παιδιά μπορούν να εκφράσουν τις ιδέες, τα συναισθήματα και τη φαντασία τους με μοναδικούς τρόπους.
  2. Ανάπτυξη αισθητηρίων δεξιοτήτων: Η παραγωγή ήχων μέσω μουσικών οργάνων ενισχύει τις αισθητηριακές δεξιότητες των παιδιών. Αυτό συμβάλλει στην ανάπτυξη των ακουστικών, οπτικών και κινητικών τους ικανοτήτων.
  3. Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 5 Επόμενη

Είδατε Πρόσφατα

  Εγγραφείτε στη λίστα ενημέρωσης του koukouta.gr

Θα έχετε ενημέρωση, ειδικές προσφορές και άλλα καλούδια απ' ευθείας στo email σας!

Μπορείτε να διαγραφείτε όποτε το θελήσετε, αλλά θα χαρούμε πολύ να κρατήσουμε επικοινωνία μαζί σας.