Τα ξύλινα παιχνίδια ήταν κάποτε απαραίτητο μέρος της ζωής κάθε παιδιού πριν τα πλαστικά και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια κατακτήσουν την αγορά. Ωστόσο, τα ξύλινα παιχνίδια έχουν ξανακερδίσει δημοτικότητα τον τελευταίο καιρό για πολλούς και καλούς λόγους. Τα ξύλινα παιχνίδια δεν είναι μόνο αισθητικά ευχάριστα αλλά προσφέρουν επίσης πολυάριθμα αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους καλό θα ήταν να αγοράσουμε ξύλινα παιχνίδια στα παιδιά μας/βαφτιστήρια/ανιψάκια μας!
Ας σταματήσουμε να αναρωτιώμαστε τί προκαλεί τον αυτισμό και ας ασχοληθούμε με τις επιπτώσεις του στη ζωή μας.
Άπειρες συζητήσεις με ειδικούς, με φίλους, με άλλους γονείς παιδιών που συναντάμε έξω απο τα κέντρα παρέμβασης. Με κάθε πρόσωπο που σχετίζεται με τον αυτισμό σε κάποιο βαθμό, εμείς δεν χάνουμε την ευκαιρία να ανοίξουμε κουβέντα για τους λόγους που ο καθένας μας νομίζει οτι είναι η αιτία για τον αυτισμό του παιδιού του.
Δεν είναι λίγες οι φορές, που τα συμπεράσματα στο τέλος της κουβέντας είναι πως μερικοί ενοχοποιούν τόσο τον εαυτό τους σε σημείο που δεν έχουν μια λειτουργική σχέση με το παιδί τους. Τα βάζουν με το παιδί και καταστρέφουν την σχέση τους ή βρίσκουν κάτι να κατηγορήσουν και ασχολούνται σχεδόν εμμονικά με εκείνο.
Καθώς το μωράκι μας μεγαλώνει και εμείς οι μαμάδες χαλαρώνουμε λίγο, (λίγο είπα!!) αρχίζουμε να αναζητάμε νέους τρόπους που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον του! Ξεκινάμε να πειραματιζόμαστε με νέα στυλ πιο ζωηρά για να το βάλουμε σε διαδικασία να μας κοιτάξει με θαυμασμό, με περιέργεια, με έκπληξη και μεγαλύτερο ενδιαφέρον!
Παρακάτω θα βρεις κάποιες ιδέες που εύχομαι να αρέσουν σε σένα και φυσικά στο μωράκι σου! Μπορείς να παίξεις, αρχικά, το κλασσικό “κρυφτό” ή το αγαπημένο “κου-κου, τά!”. Σε ό,τι παραλλαγή μπορείς να φανταστείς.
Εσύ έξω από το δωμάτιο που βρίσκεται το παιδί, να βάζεις το κεφάλι σου στο “τά” και στο “κου-κου” να το τραβάς πίσω.